Friday, October 30, 2009

Laptop Impianku


16/10/09 aku n special frenz saje je g ronda2 Kota Bharu. Saje nk g tgk bandar KB yg katenye dh byk perubahan. Byk jln yg dh jadi jln sehala..saje nk g menapak Parkson yg baru jer bukak kat KB..nk tgk sejauh mane gah nye bangunan tu yg diperkatakan ramai org. Mak oiii..naik jer parking die, aku rasa mcm semcm jer. Pelik bebenor jln nak naik ke parking..time naik ok lg ler..tp time turun, rasa lg ok naik roller coster kat Genting.


Bile dh siap parking kete..naik ler lif turun ke Ground Floor. Lif pun ngan plywood je lg. Dh sapa bawah tu, aku terjah ke kedai kasut dulu..cari paten kasut pebret. X jumpa plak yg berkenan.

Pas tu masuk butik Sembonia cari handbag..


Yg paling aku jatuh cinta...bila lalu kat kedai SONY..mak oiiii...cantik nye laptop Pink VAIO ni..kalu ikut ati mmg aku nk beli jer. Nasib ler ditahan oleh kwn aku ni..kalu x mmg dh slamat terbang RM1999 ari tu...Nasib ler ade kwn aku ni yg sememang nye slalu jd pengguide aku dlm semua benda. Tq sayg..hehehe.

Tuesday, October 13, 2009

Tragedi Hari Open House Sedunia..huhu




10/10/2009..hari mkn sedunia. Pagi2 lagi aku, ank2 n suami tercinta menyiapkan diri untuk ke majlis mkn mkn n mkn...start ngan opis house laki aku..MAB..wat makan2 kat Pan Pacific Hotel..tol2 sbelah KLIA yg tersergam indah tu..lepak horel mewah tu start kol 12 tghri sapa ler 3 ptg..ank lelaki ku nan sorg sibuk mencari belon jer..epi jer ank2...pas tu dlm kol 3++ aku g kenduri kawen si Anis...kwn sekeja laki aku..kat situ ler sape sangka aku terjumpa DJ tersohor THR..Isma Halil Hamzah...upenye die ni pakcik si Anis. Sempat ler aku posing maut ngan si DJ pujaan hatiku..pas tu aku balik Bangkong plak, anta buah Keranji...sepupu laki aku ngidam ler plak. Nasib ler aku sempat g cari buah tu kat Gerai 12, Bukit Bunga...kalu x meleleh ler liur ank minah tu...hehehe..


Jam dah kol 7 petang...aku dh terrushing dh ni nk g Open house sepupu laki aku...lagi pun bas aku nak balik klate mlm ni..kol 9.30... Kecut jugak ler prut aku. Ntah sempat ntah tidak. Sapa umah si Aida dh kol 8 mlm..ank2 konon2 dh kekenyangan dh...dh xnk mkn dh. So aku suruh la die tukar baju..xkn nk naik bas pakai baju melayu n baju kurung kn...x rock arrr. Dah siap anak aku salin baju...turn aku ler plak..bile dh siap smua aku ingt nk minta diri dh ler...skali tgk ank2 aku tgh best mkn ler plak. Aku d cuak dh..jam dah kol 8.45


Skang jam dah kol 9 mlm..hati aku mcm dh jatuh..kecut pun ade..mmg sah nk kene tinggal bas ni..huhuhu. Nasib baik ler kali ni bekas suami aku balik sesama ngan aku. Die kol aku kol 9.15 kate bas dh msk...waaaaaaa...sure kene tinggal ler ni. Tanpa malu aku merayu2 bekas laki aku tu soh tahan driver bas tu dr bergerak..dlm kol 8.25 aku n ank2 slamat sapa...huhuhu..bas dh gerak ler..nasib ler ex-hubby aku ade..die kol aku soh tunggu kat luar stesen..n dengan jasa bekas suami aku tu...slamat jugak ler kami 3 beranak naik bas..kecik kepala aku n ank2 berlari takut kene tinggal bas..hehehehe..pengalaman

Saturday, September 26, 2009

Friday, September 25, 2009

Beraya bersama suami...


Tahun ni..tahun kedua beraya ngan suami. Best jugak..lagipun Sharul dapat cuti panjang tahun ni. Tapi kete ler plak wat hal..xleh nak beraya sakan. Raya kat umah jer la. Nasib ler ade kenduri adik kawen...ramai ler jugak kwn2 n sedara2 yang datang...rasa ler jgk raya.